Zuinig omspringen met alle mogelijke vormen van energie is op de dag van vandaag een belangrijk topic. Niet enkel omdat ons ecologisch systeem het vereist, maar ook voor onze eigen portemonnee. Het gebruik van een warmtepomp kan hierbij perfect bijdragen. Door het inzetten van een warmtepomp speel je niet enkel in op het gebruik van hernieuwbare energie, maar bespaar je ook fiks op je energiefactuur.

Hoe werken warmtepompen?

Een warmtepomp zal in de meeste gevallen warmte onttrekken vanuit de grond, lucht of water. Deze warmte zal op hoge temperatuur worden gebracht door compressie. Warmtepompen halen een temperatuur tot 60°C – 65C en zijn zowel winter als zomer inzetbaar. Zelfs wanneer het buiten vriest of zeer koud is kan een warmtepomp de nodige warmte onttrekken om deze om te vormen tot lekker warm water.

Het gebruik van warmtepompen is een duurzame en betrouwbare manier om uw woning, vloer of eventueel zwembad op een ecologische manier te verwarmen. Zo bent u voor de komende 20 jaar zeker van een uitmuntende verwarmingsinstallatie! De meest gebruikte soort van warmtepompen zijn de geothermische warmtepompen. Natuurlijk hangt de keuze van uw warmtepomp af van uw noden of behoeftes.

Wat zijn de voordelen van warmtepompen?

  • Laag energieverbruik
  • Je kan van een premie genieten bij de installatie van een warmtepomp
  • Een milieuvriendelijke oplossing (CO2 wordt sterk gereduceerd)
  • Minder onderhoud vereist.
  • Duurzame oplossing voor uw verwarming
  • Kan gecombineerd worden met andere technieken (vb vloerverwarming)

Een warmtepomp plaatsen?

Malmac zet al jaren in op de meest ecologische technieken om industriële sites, commerciële of private woningen te verwarmen of te koelen. Zo beschikken wij ook over de nodige kennis en expertise omtrent de nieuwste technologieën van warmtepompen.

Had je graag een offerte op maat, meer informatie of professioneel advies gekregen voor de installatie of onderhoud van uw warmtepomp?