Op zoek naar een ecologische oplossing voor een aangename temperatuur en luchtvochtigheid in uw handelspand, bedrijfsruimte of woning? Dan lijkt ons investeren in een aircosysteem de ideale oplossing. Bij Malmac bent u daarvoor aan het juiste adres. Wij bieden verschillende systemen op maat aan en zorgen ook voor plaatsing en onderhoud.  Airconditioning kopen doet u nergens beter dan bij ons.

Waarom airconditioning?

De term ‘airconditioning’ betekent in feite niets anders dan luchtbehandeling. Ofwel: het regelen van de luchttemperatuur (koelen en verwarmen), luchtvochtigheid (ontvochtigen en bevochtigen) en luchtzuiverheid (filteren en ventileren). Tegenwoordig kunnen de meeste airconditioningstoestellen zowel koelen als verwarmen. Deze toestellen worden ook wel eens ‘warmtepompen’ genoemd. Bij Malmac vindt u ongetwijfeld het systeem dat u zoekt, welke toepassing en welk formaat u ook nodig hebt.

Meest gebruikte aircosystemen

Airconditioning kopen? Dan bent u maar best op de hoogte van de mogelijkheden. De meest courante aircosystemen zijn split en monobloc. Split-systemen bestaan uit een binnentoestel dat door twee koperen leidingen wordt verbonden met een toestel buiten (mono-split) of meerdere binnentoestellen die met één buitentoestel worden gekoppeld (multi-split). Doorgaans kunnen er vier tot vijf binnentoestellen op één multi-split buitenunit worden geplaatst. Bij meer dan vijf binnentoestellen wordt overgestapt naar een VRV- of een VRF-systeem met twee hoofdleidingen en de nodige vertakkingen.

Monobloc-systemen, daarentegen, integreren alle voorgaande componenten in één toestel. Deze systemen worden voornamelijk geplaatst in grote (shopping)centra.

De systemen hierboven kunnen worden uitgerust met een aan/uit-regeling of een inverter. De eerste stelt geen speciale eisen aan de compressoren (en is dus goedkoper), de tweede moduleert zichzelf en vereist speciale compressoren (die in sommige gevallen energie kunnen besparen).

Laat van u horen

Als u op zoek bent naar een betrouwbaar aircosysteem op maat en een partner die uw systeem perfect kan onderhouden? Dan horen wij graag van u. Contacteer ons met uw wensen en voorkeuren en wij zoeken voor u naar een gepaste oplossing.

airco installatie regio Antwerpen

Ontdek hier de courante aircosystemen.

Met trots uw airco installatie specialist.